arrow_back

Voici des fleurs

19.04.18-30.06.18

Met werken van Akarova, Lili Dujourie, Anne Hardy, Pauline Curnier Jardin, Hanne Lippard, Caroline Mesquita, Jurgen Persijn & Ana Torfs, en Leen Voet

Voici des fleurs is een groepstentoonstelling die doordrenkt is met de artistieke nalatenschap van Akarova (geboren als Marguerite Acarin, 1904-1999), een befaamde Brusselse kunstenares uit het interbellum die haar leven volledig wijdde aan muziek, dans, choreografie, schilderkunst en sculptuur. La Loge nodigt de hedendaagse kunstenaars Lili Dujourie, Anne Hardy, Pauline Curnier Jardin, Hanne Lippard, Caroline Mesquita, Jurgen Persijn & Ana Torfs, en Leen Voet uit om aan de zijde van Akarova hun werk te tonen en een vrije, open conversatie aan te gaan met haar ideeën en creatieve dynamiek.

Er zijn natuurlijk talloze manieren om met de kunst en Akarova’s erfenis om te gaan, maar het is noch de ambitie, noch de missie van La Loge om te kiezen voor een historicistisch, documentair
of archivaal antwoord. In plaats daarvan werd Voici des eurs ontwikkeld met en door hedendaagse kunstenaars. Het is een poging om het potentieel van Akarova’s archief te herwaarderen, en dat niet alleen als onderzoeksobject: we willen de bezoeker vooral uitnodigen een duik te nemen in Akarova’s schatkamer van levende materialen, de resten van een levendige artistieke praktijk.

Voici des fleurs bekommert zich niet om een ‘herevaluatie’ van het werk van Akarova, wil het werk evenmin legitimiteit verlenen. De drijfveer achter de expo is veeleer het blootleggen en exploreren van de vrije gebaren en de spontane houding die haar kunstpraktijk voedden – terwijl tegelijk centrale posities en dynamieken binnen (hedendaagse) kunstpraktijken gea irmeerd worden.