arrow_back

Multiverse door Michel Blazy

camera_alt 14.02-30.03.19

Over de tentoonstelling Multiverse

attach_file 14.02-30.03.19

Multiverse door Michel Blazy

14.02-30.03.19

Het verstrijken van de tijd, en de invloed ervan op de materie, staat centraal in de praktijk van Michel Blazy. Sinds het begin van de jaren negentig werkt de kunstenaar met levende entiteiten – zowel kunstmatige als natuurlijke – die allemaal in gelijke mate onderhevig zijn aan de hegemonie van de tijd en aan de veelheid aan triggers die het milieu beïnvloeden.

Met Multiverse onthult La Loge haar potentieel als een geanimeerde plek waar materie kan groeien, ontkiemen, transformeren en ten slotte vergaan. De tentoonstelling omvat centrale elementen uit Blazy’s atelierpraktijk, waaronder lms, sculpturen en installaties.

Vaak bestaan de werken uit vergankelijke, soms vluchtige materialen zoals planten, schimmels, voedingsingrediënten en alledaagse objecten. In de loop van de tentoonstelling ontwikkelen ze zich onafhankelijk van elkaar en buiten de controle van de kunstenaar om. In dit onbewaakte multiversum, waar dingen vrij kunnen overlopen en overstromen, loert de “excentrische beweging van de materie”, zoals Blazy het zelf omschrijft, als een constante mogelijkheid. De overstroming staat centraal in Blazy’s praktijk, en behoort ook tot de geschiedenis van deze tentoonstelling doordat de initiële opening van Multiverse in september 2018 overstroomd werd door een natuurlijk fenomeen.

Samengesteld door Anne-Claire Schmitz

Tentoonstellingstekst