arrow_back

Over In the Womb of the Glass Ship

attach_file 08.09-04.12.22

Through the eyes of the artists

slideshow 08.09-04.12.22

Thomas Tilly

camera_alt 08.09-04.12.22

The Music of Living Landscapes

attach_file Radio transcript

Concert: Thomas Tilly

notifications 10.11.22, 20:00

On air Radio Panik

volume_up 16.11, 12:00

On air Radio Panik

Radio programme, L'heure de pointe

16.11.22, 12:00

Mathieu Kleyebe Abonnenc en Thomas Tilly worden uitgenodigd op Radio Panik, L'Heure de Pointe met Pierre de Jaeger, om hun lopende samenwerking verder te verkennen.

De tekst The Music of Living Landscapes [De muziek van levende landschappen] van Wilson Harris ligt aan de basis van de nieuwe geluidsinstallatie die in de tempel wordt voorgesteld. In de geest van het magisch realisme van de auteur genereren de klanken en beelden die gemaakt zijn in samenwerking met Thomas Tilly het gehallucineerde visioen van een omgeving in volle metamorfose. De radio-opname van The Music of Living Landscapes werd in 1996 door BBC Radio 4 uitgezonden en vertaalt de ervaring van Harris met het landschap toen hij als hydrograaf metingen deed in Guyana. De tekst van de auteur vervlecht creatieve, intieme en filosofische reflecties.

Mathieu Kleyebe Abonnenc woont en werkt in Sète (FR). Via een veelzijdige aanpak waarin hij actief is als kunstenaar, onderzoeker, curator en filmprogrammeur onderzoekt Mathieu Kleyebe Abonnenc domeinen die worden veronachtzaamd door de koloniale en postkoloniale geschiedenis. Afwezigheid, rondwaring en de representatie van geweld zijn stuk voor stuk thema’s die de kunstenaar in zijn kunstpraktijk behandelt.

Thomas Tilly is een muzikant die de microfoon en luidspreker gebruikt als belangrijkste creatie-instrumenten. Hij focust in zijn werk op het onderzoek van de geluidsomgeving en haar confrontatie met de ruimte waarin ze bestaat en hij ontleent zowel elementen uit het experimentele als wetenschappelijke muziekonderzoek.