arrow_back

Over In the Womb of the Glass Ship

attach_file 08.09-04.12.22

Through the eyes of the artists

slideshow 08.09-04.12.22

Thomas Tilly

camera_alt 08.09-04.12.22

The Music of Living Landscapes

attach_file Radio transcript

Concert: Thomas Tilly

notifications 10.11.22, 20:00

On air Radio Panik

volume_up 16.11, 12:00
arrow_forward_ios
arrow_back_ios

Water & Ghostfriends door Castélie Yalombo

Een performance georganiseerd in het kader van Museum Night Fever.

In La Loge sluit haar nieuwe performance aan bij de nieuwe installatie van Mathieu Kleyebe Abonnenc en Thomas Tilly.
Met Loucka Fiagan, Sophie Farza, Aicha Ouattara

Biografie

Castélie Yalombo is een Belgisch-Spaans-Congolese kunstenaar die in Brussel werd geboren en woont. Ze studeerde af aan de ULB en behaalde ook een master aan het Institut Supérieur des Arts et Choréographies van de ArBa-EsA in 2020. Haar artistieke praktijk situeert zich op het kruispunt van verschillende domeinen: choreografie, poëtische teksten en installatie. Thema’s als identiteit, anders-zijn en soorten relaties evenals de status subject/object van het lichaam fungeren als basis en structuren voor haar praktijk. Ze werkte als performancekunstenaar en danser samen met de kunstenaars Clément Thirion (2016), Fabian Barba (2017), Ingrid Midgard Fiksal (2019), Faustin Linyekula (2019), LouiseVanneste (2021) en No Mosquito pas collectif (20-22).Door mee te werken aan het werk van Faustin Linyekula groeide haar bewustzijn voor de dekoloniale vraagstukken en meer specifiek de noodzaak om de verhalen over onze identiteiten opnieuw tot uitdrukking te brengen in het grote netwerk van de vergeten, toegeëigende, verborgen en dominante geschiedenissen. Sinds 2018 werkt ze aan de creatie van verschillende performances, veelal solo of in duo, Ferme les yeux en Ceci est mon corps livré pour vous, werken die leidden tot de creatie van Water, l’atterrée des eaux vives, dat te zien was op het Kunstenfestivaldesarts in 2022.


Het event heeft plaats in het verlengde van de lancering van twee boeken:

La sphère de Planck van Lionel Manga (Uitgeverij Ròt-Bò-Krik)
Decolonization is not a metaphor, coll., (Uitgeverij B42)

Datum & tijd:
21.10.22, 19:00

Adres:
Independent bookstore Météores, Brussels

In aanwezigheid van Mathieu Kleyebe Abonnenc

More information


De week daarop wordt Limbé vertoond in het kader van Dance, Image & Sound in the iconic Manhattan, georganiseerd door STUK in Leuven.

Tussen 25 en 30 oktober 2022 presenteert STUK de film Limbé, een stil en intens portret van het limbo; de dans die ontstond op de slavenschepen van de Middle Passage.