arrow_back

Bijeenkomst

Met Selma Benkhelifa, Maël Galisson, Modou Ndiaye (VSP), Michel Bouffioux, e.a.

Tijdens deze bijeenkomst komen verschillende protagonisten (journalisten, advocaten en activisten) van het solidariteitsnetwerk dat zich verzet tegen het ontmenselijkende en necropolitieke migratiebeleid in België samen om de verschillende thema's van deze tentoonstelling te contextualiseren.

Het publiek wordt uitgenodigd om deel te nemen aan dit collectieve gesprek.

Bio

Selma Benkhelifa is de advocaat die de familie van Mawda Shawri vertegenwoordigt. Sinds 2001 maakt ze deel uit van PROGRESS Lawyers Network in Brussel. Selma is gespecialiseerd in immigratierecht en onderscheidde zich meer specifiek in het verdedigen van Afghaanse, Koerdische en Iraanse hongerstakers en van de bezetters van de Sint-Bonifatiuskerk in Elsene.

Maël Galisson: journalist, auteur van de reeks ‘Les tués de Calais’, gepubliceerd door Les Jours. Hij bericht over de toestanden in verband met ballingschappen en grenzen, en soms fotografeer of registreer ik de sociale en ecologische strijd voor Franse of internationale media.

Modou Ndiaye
zet zich al meer dan 10 jaar in voor de strijd van de mensen zonder papieren. Vandaag coördineert hij verschillende bezettingen van La Voix des Sans Papiers (VSP) in Brussel, is hij verantwoordelijke en woordvoerder van het collectief VSP en ook begeleider en trainer in permanente vorming bij de vzw CFS. Hij brengt de collectieve boodschap van Coördinatie Mensen zonder Papieren waarvoor de regularisatie op basis van duidelijke en permanente criteria en de toegang tot de fundamentele rechten voor alle mensen zonder papieren politieke urgenties zijn. Modou is ook slamdichter en MC op de open podia georganiseerd door de leden van de VSP.

Praktische informatie
18.01.24, 18:30-20:30
Taal : Taal (engels
Gemodereerd door Antoinette Jattiot
Deelname is gratis na inschrijving : info@la-loge.be

Meer informatie over Voix des Sans-Papiers
Lees

Image : Robin Vanbesien, hold on to her, 2024(still). Courtesy the artist