arrow_back
arrow_forward_ios
arrow_back_ios

A sound rehearsal met Lázara Rosell Albaer, Marcus Bergner, Mirra Markhaëva, and Naomi van Kleef

In deze performance zullen Lázara Rosell Albaer, Marcus Bergner, Mirra Markhaëva en Naomi van Kleef een vocaal geluidswerk repeteren, voortbouwend op de partituren en improvisaties die zijn gecreëerd tijdens het collaboratieve proces rond hold on to her. Hierbij zullen ze hun reflecties delen over de rol van vocale poëzie in collectieve hoorzittingen.

Bio
Lázara Rosell Albear werkte vroeger als danser en performer en ze ontwikkelde een praktijk die in de eerste plaats een mix is van performancekunst, beweging, video en werk met geluid. Ze werkt samen met uiteenlopende kunstenaars, zoals het MahaWorks Collective en het Art Ensemble of Brussels. Het werk van Marcus Bergner als kunstenaar omvat poëtisch schrijven, het maken en brengen van klankgedichten, een tekenpraktijk en een herbedenken van experimentele film in het licht van nieuwe benaderingen van de kunstgeschiedenis. Mirra Markhaeva is een in Brussel gevestigde beeldend kunstenaar, oorspronkelijk afkomstig uit de republiek Boerjatië (in het zuidoosten van Siberië). Haar werk omvat illustraties, grafisch design, muurschilderingen en textielsculpturen. Als persoon zonder papieren ziet Mirra kunst als een manier om sociale en politieke onrechtvaardigheid uit te drukken. Naomi van Kleef is schrijver,
dichter, kunstenaar en onderzoeker. Momenteel volgt ze een programma bij @FOTODOK in Utrecht en werkt ze aan haar eerste kortfilm.

Praktische informatie
Deuren open om 19.30 uur
Duur: 1.30 uur