La huaca llora door Louidgi Beltrame

25.04-07.07.24

Sinds 2012 doet Louidgi Beltrame onderzoek in Peru. Zo onderzocht hij de geogliefen van Nazca en filmde hij de praktijk van de curandero (traditionele genezer of sjamaan) José Levis Picón Saguma. De tentoonstelling in La Loge richt zich aan de hand van films, foto's, inktwerken op doek en een sculptuur, op de liminale figuur van de huaquero, een persoon die illegale opgravingen uitvoert op precolumbiaanse vindplaatsen. Huaquería – of clandestiene opgraving – kan worden gezien als een vorm van verzet tegen de kolonisatie en tegen het opdringen van een rationele kijk op de wereld , omdat het de banden met het verleden behoudt. Hierdoor blijven tradities, geesten en voorouders levend, te midden van het uitvoeren van transacties en het overdragen van kennis.

Lab Loge

Programma voor kinderen

Een activiteitenpakket voor kinderen van 6 tot 12 jaar is beschikbaar om de wereld van Louidgi Beltrame te ontdekken.
Gratis en beschikbaar in drie talen (Engels, Nederlands, Frans)

Volgende open workshop: zondag 16 juni, 14.00-16.00 uur.

Thu-Van Tran

05.09-20-10.24

Opening: 04.09.24

The Collection

Support La Loge

The Collection is a limited edition of works by artists with whom we have collaborated in recent years: Leonor Antunes, Marwa Arsanios, Koenraad Dedobbeleer, Daniel Dewar & Gregory Gicquel, Nathalie Du Pasquier, Mathieu Kleyebe Abonnenc, Caroline Mesquita, Sophie Nys, Ula Sickle, and Jos de Gruyter & Harald Thys.

Proceeds from the sales will be used to support La Loge's future programme and artistic activities.

Price of the set : 3200 euros

Read more

Archief

Bookshop


Over ons

La Loge is een Brusselse ruimte gewijd aan hedendaagse kunst, architectuur en theorie, die haar activiteiten startte in 2012. Het doel is een hoogwaardig programma te ontwikkelen dat een cruciale rol speelt in het hedendaagse culturele debat door middel van concrete en punctuele projecten. La Loge streeft ernaar om een meer genuanceerd begrip van culturele en sociale problematiek te verwerven. Architecten, kunstenaars, curatoren en andere culturele spelers worden uitgenodigd om voorstellen in te dienen waarin ze op zoek gaan naar het karakteristieke en bijzondere in hun praktijk.
La Loge is een ruimte waar ideeën, dialoog en presentatie samengaan.
De identiteit van La Loge is geankerd in het architectonisch juweeltje waarin we zijn gevestigd maar ook in de toewijding en interesses van onze oprichters. La Loge waardeert intellectueel engagement en is in het bijzonder geïnteresseerd in de verkenning van vragen rond ruimte, habitat en gebruik.
De kleinschalige vorm van La Loge draagt bij tot een context waarin er plaats is voor intieme, directe gesprekken tussen het publiek en erg diverse gesprekspartners.
La Loge is een privé-initiatief en -vereniging zonder winstoogmerk opgericht door architect Philippe Rotthier.

Gebouw

La Loge is gehuisvest in een voormalige vrijmetselaarstempel. Het gebouw werd ontworpen door architecten Fernand Bodson en Louis Van Hooveld in opdracht van het in 1912 gestichte Le Droit Humain.
De tempel is onderdeel van een blok van vier huizen - een garage en een huis, beide stammend uit 1927 en een kunstenaarsstudio stammend uit 1930- ontworpen door Fernand Bodson. Het complex is een kleine maar exceptionele modernistische site in Brussel.
Bodson en Van Hooveld's architecturaal project breekt met de Egyptische stijl die traditioneel gezien de hoofdzakelijke inspiratiebron was voor de inrichting van vrijmetselaarstempels en beoogd daarentegen een moderne tempel in lijn met het progressieve karakter can Le Droit Humain. Het gebouw werd tot 1976 gebruikt voor de activiteiten van Le Droit Humain. Tussen 1984 en 2011 bood de toenmalige loge een onderdak aan het museum van het AAM (Archives d’Architecture Moderne).

Lees meer

Het gebouw huren

Beelden van La Loge

Team

Directeur & Curator
Wim Waelput

Communicatie & Curator van publieke programma's
Antoinette Jattiot

Stagiaire
Martina Lattuca

Extern personeel
Leonor Gomez, Benjamin Jaubert & Arthur Jules (productie)
Boy Vereecken & Antoine Begon (visuele identiteit)
Lola Pertsowsky (tentoonstellingsfotografie)
Antoine Begon (web development)
Johan Larsen (First Sight Ambassador)

Vrijwilligers
Alice Beiglig, Ina Ciumakova, Inès Guffroy, Mia Brena Minetti, Sepehr Sharifzadeh, Thibaud Leplat

Raad van bestuur
Pierre Iserbyt, voorzitter
Thierry Belenger
Aude-Line Dulière

Algemene vergadering
Sofia Dati
Geneviève François
Dimitri Jeurissen
Michel Leloup
Rik Nys
Laura Van Broekhoven
Valerie Verhack
Jacques Verhaegen
Pascale Viscardy

Erevoorzitter
Philippe Rotthier

Voormalige medewerkers
Anne-Claire Schmitz, stichter (2012-2019)
Laura Herman (2016-2020)
Ailsa Cavers, Aurélia Defrance, Marie de Gaulejac
Voormalige First Sight ambassadrice : Laure Decock
Voormalige stagiairs: Sungyoon Ahn, Giulia Blasig, Federica Buzzi, Zoë Brennan, Antoine Carbonne, Leonardo Dellanoce, Jef Declercq, Paul De Toytot, Sophie Fitze, Maxime Goudron, Jelrik Hupkes, Laila Melchior, Giulia Morucchio, Marie-Lou Laforest, Thibaud Leplat, Marilena Lolou, Yoel Pytowski, Deborah Rozenberg, Jailee Rychen, Margaux Schwarz, Sepehr Sharifzadeh, Jeppe Ugelvig, Jeppe Ugelvig
Voormalige vrijwilligers : Alice Beilig, Bas Blaasse, Sara Daniel, Damir Draganic, Antoine Guitou, Jonas Halkin, Shankar Lestrehan, Frederico Maccioni, Nele Möller, Alice Nataf, Lila Poimboeuf-Mahieu, Mary Szydlowska.

Bezoek

De toegang is gratis

Geen reservatie nodig.

Let op, openingstijden zijn altijd specifiek aangepast aan de vorm van elk project of evenement. La Loge is gesloten op 25 december en gedurende de maanden juli en augustus.

Geef La Loge weer op een grotere kaart.

Er zijn verschillende invalide parkeerplaatsen in de Kluisstraat. La Loge's centrale ruimte is rolstoeltoegankelijk. Het sanitair is genderneutraal, maar niet rolstoeltoegankelijk. U vindt een toegankelijk sanitair in het CIVA, aan de overkant van de straat.

La Loge
asbl-vzw architecture museum – la Loge
Kluisstraat rue de l’Ermitage 86
1050 Brussels, Belgium
+32 (0)2 644 42 48
info@la-loge.be

Donderdag - Zondag
13:00 - 18:00

Pers
Contact
Persmap

Steun

La Loge wordt gesteund door de Vlaamse Overheid, de Franse gemeenschap (FWB), de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) en First Sight, een gemeenschap van geëngageerde individuen en organisaties. La Loge krijgt extra steun van de gemeente Elsene, COCOF, Brussels Hoofdstedelijk Gewest en Nationale Loterij.

La Loge is lid van 50° NORD – 3° EST / pôle arts visuels Hauts-de-France & territoires transfrontaliers en Brussels Museums.

First Sight Leden

Almine Rech Gallery
C L E A R I N G Gallery
Dhr. Freddy Dezeure
Galerie Greta Meert

Mme Octavie Bordet
Mevr. Siska Bulkens
Mevr. Ann Cesteleyn
Dhr. Louis Cesteleyn
Mevr. Catherine De Dijcker
M. Frédéric de Goldschmidt
Mme Charlotte Friling
Dhr. Frederick Gordts
M. Pierre Iserbyt & Mme Michèle Didier
M. Dimitri Jeurissen & Mme Jeanna Criscitiello
Mevr. Helena Kritis
Mme Anne Pètre & M. Christophe Steyaert
Mme Émilie Rolin
Dhr. Marc Vandecandelaere
Mme Isabella Ritter & M. Hampus Lindwall
Mr. Vedat Topsakal
Dhr. Bert Van Welden

Als ook degenen die anoniem willen blijven.

Over First Sight

First Sight, La Loge's steungemeenschap en steunprogramma, bied de kans om een actief lid te worden van La Loge en je verder te engageren met haar ideeën terwijl je gelijkgestemde mensen ontmoet. Terwijl we experimenteren met een uniek model van programmatie exclusief voor leden, bied First Sight uitwisseling door terloopse en georganiseerde ontmoetingen.

Van intieme lezingen tot speciale bezoeken, de samengestelde serie van activiteiten, exclusief voor First Sight leden, geven een unieke toegang tot de identiteit en attitude van La Loge en flirten met een zekere vorm van nieuwsgierigheid terwijl u zich bezighoudt met de hedendaagse cultuur. First Sight leden worden drie keer per seizoen uitgenodigd om deel te nemen aan een exclusieve activiteit direct gelinkt aan La Loge's programma en visie.

Een lidmaatschap van First Sight kost €1050 (Individueel lidmaatschap) of €2050 (organisaties en bedrijven).

Voor meer informatie kan u ons bellen op het nummer +32 (0)2 644 42 48 of een e-mail sturen naar

firstsight@la-loge.be

Huur La Loge

Info

Deze website werd gerealiseerd met de steun van visit.brussels en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.